ALLEEN OP AFSPRAAK

                                                                     W E R K P L A A T S                    VELDHUIZEN 3 - HAL 17              7371 GM LOENEN (GLD)         WhatsApp : 06 - 30 28 28 46

VEELGESTELDE VRAGEN:

Wij hebben de meest gestelde vragen rondom gekloofd hout voor u op een rijtje gezet. Staat u vraag er niet tussen mail u vraag dan naar: comforthomelogeeropvang@outlook.com of neem telefonisch contact met ons op.


Wat is zacht hout?
Zachte houtsoorten geven heel snel heel veel warmte af. Ze hebben een snelle en hoge warmteafgifte. Ideaal om de kachel mee aan te maken en snel op temperatuur te brengen. Wanneer u bij ons zacht hout besteld ontvangt u berk.

 

Wat is hardhout?

Hardhout heeft de eigenschap langdurig warme af te geven. Soorten die hieronder vallen zijn beuk, eiken, essen, zoete kersen. 

 

Wat wordt bedoelt met mix hout?

Wanneer u mix besteld ontvangt u een combinatie van loofhoutsoorten. Onze houtsoorten zijn eik/beuk/es/berk. Het is niet mogelijk één soort te kiezen aangezien het hout als mix wordt verwerkt, opgeslagen en wordt voor de voet geschept.

 

Wat is het verschil tussen vers en voorgedroogd?

Met voorgedroogd bedoelen we hout wat al langere tijd heeft liggen drogen en geschikt is voor gebruik op korte (directe) termijn. Vers hout is NIET geschikt om direct te kunnen stoken. Vers hout moet nog lange tijd (maanden) drogen voor u het kunt stoken.

 

Wat is beter hard of zacht hout?

De calorische waarde (warmteopbrengst) van hard en zacht hout is nagenoeg gelijk. Echter brand zacht hout sneller op en geeft een hele hoge warmteopbrengst in korte tijd. Hardhout heeft een meer gloeiende eigenschap en geeft een wat lagere warmte tijdens een langere periode af.

 

Ik wil alleen hardhout en geen berk is dat ook mogelijk?

Wanneer u vers hout besteld krijgt u hardhout zonder berk erdoor.

Besteld u gedroogd hout dan bestaat het uit een combinatie van loofhoutsoorten waaronder ook berk. Het is niet mogelijk dit uit te sorteren aangezien wij "voor de voet" laden.

 

Kan ik ook stammen kopen?

Wij verkopen geen stammen hout, bij ons wordt het hout gekloofd en beschikbaar gesteld aan particulieren.

 

Wat is een losse kuub?

Wij verkopen kant en klaar gekloofd hout per losse kuub. Dat wil zeggen dat wij het hout los storten met een kipper. Een losse kuub levert na het opstapelen +/-  0,7 kuub gestapelde blokken op.

 

Is er een minimum afname?

Wij hanteren een minimale afname van gekloofd hout van 0,5 kuub als het hout wordt afgehaald en 1,0 kuub indien het hout moet worden bezorgd.

 

Wat is het verschil tussen een vaste kuub en een losse kuub?

Een losse kuub betreft hout wat niet gestapeld is. Dus een losse berg aan houtblokken. Een vaste kuub is hout wat opgestapeld is en dan een kuub omvat. Een losse kuub hout zal na het opstapelen ongeveer 0,7 kuub gestapeld/vast zijn.

 

Er zitten veel snippers tussen mijn haardhout hoe komt dat?

Ons hout gaat tijdens het zaag- & kloofproces over een zeef. Deze haalt de meeste kleine stukken hout er tussenuit. Echter is het niet te voorkomen dat er snippers tussen de blokken mee op de hoop komen. Deze snippers zijn vaak prima te gebruiken als aanmaakhoutjes. Tijdens het droogproces komt vaak (een deel van) de bast los wat zorgt voor afval.

 

Kan ik op uw terrein zelf komen zagen?

Het is niet mogelijk zelf hout te verkleinen op ons terrein.

 

Kan ik jullie aanhanger of vrachtwagen lenen?

Onze aanhanger en vrachtwagen wordt niet verhuurd. Wel kunnen wij tegen een bezorgtarief het hout komen brengen.

 

Kan ik het hout zelf komen ophalen?

U kunt OP AFSPRAAK los gestort hout ophalen. Wij storten het losse hout met een kipper in uw aanhanger. U dient zelf te zorgen voor een degelijke aanhanger.

 

Kan ik het hout laten bezorgen?

Uw bestelling kan op afspraak worden bezorgd. De bezorgkosten worden berekend op basis van kilometers. Wij rekenen een starttarief van € 5,- + een vaste kilometervergoeding.

 

Kan ik pinnen?

U kunt zowel tijdens bezorging als bij het afhalen niet pinnen. Wel kunt u vooraf de factuur per mail toegezonden krijgen en het bedrag zelf overmaken. Wanneer u kiest voor bankbetaling moet het bedrag VOORAF aan de levering/afhalen op ons banknummer zijn bijgeschreven.

 

Ik krijg geen mail terug hoe kan dat?

Doorgaans reageren wij binnen 24 uur op uw mail. Soms komt een bericht van onze kant in uw ongewenste mail/spam box terecht. Mocht u na 48 uur geen bevestigingsmail van ons hebben ontvangen dan verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

 

Wat gebeurt er met de door mij ingevulde gegevens?

Wij gebruiken uw gegevens voor het kunnen bezorgen/inplannen van u bestelling. Gegevens worden niet langer dan noodzakelijk bewaard. Wij hebben geen digitaal of schriftelijk klantenbestand waar u gegevens in worden bewaard. Mail en bestelformulieren worden met regelmaat opgeschoond en verwijdert van onze pc. U vind ons privacy statement in het menu aan de linkerzijde bij "voorwaarden/privacy".

 

Mijn vraag staat hier niet tussen......

U kunt een mail sturen naar comforthomelogeeropvang@outlook.com 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram